Beslutning om ny Storestrømsbro

storestrømsbroEn ny Storestrømsbro til 4,2 milliarder kroner skal stå klar når Femern-forbindelsen indvies. Folketinget har netop besluttet, at der skal opføres en fire kilometer lang skråstagsbro med én pylon.

Den danske regering traf beslutningen med støtte fra Venstre, De Konservative, Socialistisk Folkeparti, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance. Broen forbinder Sjælland med Falster side om side med den 78 år gamle nødlidendende bro. Investeringen skal finansieres af Infrastrukturfonden. Den nye vejbro får samtidig en tosporet jernbaneforbindelse, samt en gang- og cykelsti, skriver News Øresund.

Broen ventes at stå klar samtidig med Femern-forbindelsen i slutningen af 2021. Men da landanlægget på den tyske side ser ud til at blive forsinket, kan færdiggørelsen udskydes, oplyser Transportministeriet.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.