Besøg i Normandiet 70 år efter D-dag

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPræsident Obama, Dronning Elizabeth og Dronning Margrethe besøger Normandiets strande sammen med krigsveteraner.

Fra 1. til 12. juni arrangerer motour.dk på besøgs rejse til Normandiet, hvor et af højdepunkterne er 70 års jubilæet for invasionen. Danmark er anerkendt som allieret part i krigen, hvilket bl.a. skyldes de omkring 6.000 danske søfolk, der deltog på allieret side.

Ifølge TV2 er dronning Margrethe inviteret af den franske præsident Hollande, til at deltage på lige fod med Storbritanniens dronning Elizabeth og USAs præsident Barack Obama, hvis bedstefar deltog i landgangen på Omaha Beach.

Seks danske krigssejlere og den officielle danske delegation deltager. Krigssejlerne vil lægge kranse på det danske monument, og deltagerne på rejsen med motour.dk vil være ved det danske monument ved Utah Beach. I løbet af anden verdenskrig døde 1.072 af de ca. 6.000 danske søfolk, der sejlede i allieret tjeneste.

Motour.dk gennemfører rejsen til D-dags kysten, så deltagerne bor i en af de mest kendte kystbyer. Der er mulighed for at tage med til Omaha Beach og stå på stranden nøjagtig 70 år efter invasionen, – dvs. kl. 06.30 den 6. juni om morgenen.

Rejsetidspunktet giver tillige muligheder for at opleve ceremonier, festligheder, fyrværkeri, optog, musik og krigshistoriske oplevelser. Du er mulighed for at møde nogle af de få krigsveteraner, der er tilbage.

Samtidig byder rejsen på et udflugtsprogram, der ikke har noget med D-dags festlighederne at gøre. For eksempel besøg på Mont St. Michel i vadehavet, Claude Monets have i Giverny og kysten ved Seineflodens udmunding i Nordsøen. På hjemrejsen køres gennem Champagnedistriktet og Ardennerne.
Mere på www.motour.dk.