Betal og undgå kø i paskontrollen

36c46c2b00000578-0-image-m-2_1470038297431I Storbritannien udvikler man et nyt ‘fast-track’-system, som skal gøre det lettere at slippe igennem køerne ved paskontrollen i de travleste britiske lufthavne, skriver Daily Express.

Englands internationale lufthavne er berygtede for deres timelange passagerkøer ved paskontrollerne når der er myldretider eller ferie-boom. Nu skal man kunne slippe uden om køerne mod kolde kontanter – et sted mellem 50 og 150 kroner.

Ifølge ekstrabladet.dk er det langt fra alle, der synes, at ‘fast-track’-systemet er en god ide. Flere kritikere kalder løsningen for en ‘gimmick’, som blot udstiller, hvor underbemandet grænsekontrollen i Storbritannien er.

Det er det britiske grænsepoliti, der udvikler systemet i samarbejde med lufthavnene, men fagforeningen The Public and Commercial Services Union, siger til avisen The Sun: ”I stedet for ‘gimmicks’ skal regeringen investere i medarbejdere, som kan arbejde i havne og lufthavne, for problemerne er tydelige”.

Systemet findes allerede i flere lufthavne med forskellige retningslinjer og forskellige priser.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.