Betalt ferie også til nyansatte

ferie tablet star tourRegeringen vil nedsætte et udvalg, der skal komme med et forslag til en ny ferielov, der gør op med de nuværende regler for, hvor længe man skal vente på at få de feriepenge, man optjener, skriver Politiken.

I dag kan der gå helt op til 16 måneder fra en nyansættelse, før en lønmodtager kan få sine feriepenge udbetalt, fordi ferieåret løber fra maj til maj, mens optjeningen følger kalenderåret.

Det fik sidste efterår EU-Kommissionen til at åbne en sag mod Danmark, fordi den danske ferielov strider mod lønmodtagernes ret til fire ugers betalt ferie årligt.

Nu har regeringen efter kontakt med arbejdsmarkedets parter besluttet, at tiden er inde til en helt ny ferielov, siger beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen.

”Vi skal have et system, hvor man afvikler ferie parallelt med optjeningen. De, der umiddelbart vil mærke ændringerne, er især de nyuddannede og folk, der skifter job”, siger han.

DA og LO er mere forbeholdne over for en ny ferielov. Arbejdsmarkedsorganisationerne mener, at den nuværende lov fungerer udmærket, men har forståelse for, at man bør ændre loven af hensyn til EUs regler.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.