Bilen vinder over kollektiv trafik

Danskere vil hellere tage bilen end kollektiv transport, når de skal til og fra arbejde eller uddannelse. Det viser en undersøgelse lavet af Passagerpulsen hos Forbrugerrådet Tænk.

2.480 pendlere over hele landet er blevet spurgt, hvor godt de mener, bilen og kollektiv transport opfylder deres behov på syv parametre. På seks ud syv parametre vinder bilen, skriver tv2.dk.

Formanden for Pendlerforeningen Roskilde-København, Danny W. Pedersen: ”Der er investeret for lidt i offentlig transport, og der er alt for mange forsinkelser”.

Kollektiv transport overgår kun bilen på et område, nemlig muligheden for at arbejde undervejs. ”Det er den åbenlyse fordel ved bus og tog, at pendlerne kan arbejde undervejs med for eksempel at svare på mails”, siger Vagn Jelsøe, vicedirektør hos Forbrugerrådet Tænk.

”Men hvis de skal gøre transporttid til arbejdstid, er det nødvendigt, at kunne stole på den kollektive transport, at der er siddepladser nok og ikke mindst, at man kan stole på, at toget får en frem til tiden”, siger Vagn Jelsøe.

Den nye undersøgelse viser som tidligere undersøgelser, at tilfredsheden med kollektiv transport falder.

39% mener ikke, de kan stole på at komme frem til tiden, mens 26% mener, at informationen er utilstrækkelig, når der er forsinkelser.

”Politikere og trafikselskaber bør lægge sig i selen for at kollektiv transport kan være et reelt alternativ til bilen. Det halter lige nu”, siger Vagn Jelsøe.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.