Bilfri Broadway i New York

Det er storbyens styre, der som et forsøg har gjort to strækninger af gaden bilfrie, hvilket lynhurtigt blev modtaget med glæde af New Yorkerne, som straks tog strækningerne i besiddelse, skriver politiken.dk.

 

Det er hensigten at skabe muligheder for gadecaféer og give plads til de newyorkere og turister, der har lyst til en fredelig promenade midt på Manhattan. De bilfrie zoner skal i første omgang virke året ud, hvorefter bystyret vil beslutte, om ordningen skal gøres permanent.

 

Broadway er den eneste større vej på Manhattan, som bryder bydelens skakternede vejnet ved at gå diagonalt hen over de eksisterende gader. Det betyder i sig selv vanskeligheder med trafikreguleringen, som planlæggerne venter bliver forenklet betydeligt, hvis Broadway bliver gågade.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.