Billeasing i kraftig modvind

Stigende benzinpriser og en generel opbremsning i økonomien rammer nu også leasingmarkedet. Efterspørgslen på brugte biler er faldet, og når en billeasingaftale ophører, står leasingselskaberne tilbage med en bil til en værdi væsentligt under, hvad man forventede, da bilen blev leveret to-tre år tidligere, da leje-aftalen blev indgået.

»Vi taber på nogle biler, men tjener stadig på andre. Vi er meget tæt på et rundt nul. Jeg tror ikke, vi kommer til at tjene penge,« siger salgsdirektør for Nordania Leasing, Henrik Rohmann-Sønderby.

 

Det er specielt de større biler i mellemklassen, der er faldet i værdi, og det er et stort tab, når en bil som Ford Mondeo, der efter en tre-årig aftale kommer retur.

Samtidig kører mellemklasse-biler ikke så langt på literen, og det trækker ligeledes værdien ned i en tid, vor benzinpriserne stiger, og miljøvenlighed er på den politiske dagsorden.

Henrik Rohmann-Sønderby vurderer, at værdien på mellemklasse-bilerne gennemsnitligt er faldet med 10.000 kr.

Værre ser det ud for det amerikanske marked. Business Week vurderer, at industrien alene i år vil tabe 4,7 mia. dollar (22,5 mia.kr.) på salget af tidligere udlejede SUV’er. I USA vil omkring 800.000 SUV’er nemlig blive tilbageleveret i år efter tre års udlejning.

Skrevet af Hanne Aaen Lassen

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.