Billetpriser sætter historisk bundrekord

Billetpriserne til de oversøiske destinationer er i bund som følge af international gældskrise og overkapacitet på det skandinaviske marked. For 2012 kan der ventes relativt billige flyrejser, med mindre flyselskaberne skærer drastisk ned i udbuddet af flysæder.

Flyselskaberne har sænket de oversøiske billetpriser til et historisk lavt niveau. Prisniveauet fra Københavns Lufthavn er nu op til 7% lavere end på samme tid i kriseåret 2009.

Prisfaldet er en konsekvens af svigtende efterspørgsel i fjerde kvartal. Flyselskaberne rapporterer over en bred kam om 15 – 20% færre forudbestillinger end året før.

Den laveste gennemsnitspris med afrejse i uge 48/2011 til de 10 oversøiske destinationer, der indgår i Dansk Flyprisindex, er faldet til 4.284 kroner, hvilket er næsten 7% lavere end i samme uge i 2009.

 

”Den kraftige ekspansion fra de mellemøstlige selskaber har betydet en voldsom overkapacitet i det skandinaviske marked. Det i kombination med svigtende efterspørgsel som følge af international gældskrise og finansiel uro er en giftig cocktail for flyselskaberne,” vurderer adm. direktør Ole Stouby fra Travelmarket.dk, der udgiver Dansk Flyprisindex.

Københavns Lufthavn har overhalet Hamburg som billigste lufthavn i Nordeuropa for oversøiske flyrejser. Der forventes også historisk lave flypriser på de interkontinentale destinationer et godt stykke ind i 2012.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.