Billigere at pendle over Storebælt

Storebæltsbroen_closeTransportminister Hans Christian Schmidt har bedt om en vurdering af konsekvenserne ved en pendlerrabat, og vil indkalde partierne til forhandlinger, skriver Fyens Stiftstidende.

Dermed følger han op på Venstres valgudspil, der lød på en pendlerrabat på 40%, men om besparelsen bliver på det niveau afhænger af de nye beregninger og partierne bag Storebæltsforliget.

Socialdemokraternes transportordfører Rasmus Prehn er positiv: ”En pendlerrabat vil øge mobiliteten og gøre det lettere at tiltrække arbejdskraft på begge sider af bæltet”. Til gengæld afviser han generelle takstnedsættelser.

Politisk ordfører for De Konservative, Mai Mercado, håber, at der kan findes penge til også at reducere taksterne for andre end pendlerne.

I Venstres valgudspil er planen af øge skattefradraget for at køre over broen og at nedsætte prisen på pendlerkortet fra 3.900 til 3.000 kroner.

Af et notat, som Fyens Stiftstidende har fået aktindsigt i, fremgår, at Sund & Bælt har vurderet, at pendlerrabatten kan betyde et årligt tab på 33-58 millioner kroner. Det kan hentes ind ved at forlænge gældsafviklingen på broen med fire måneder.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.