Billigere sommerhuslån på vej

Der er udsigt til billigere sommerhuslån fra den 1. juli. Det er meldingen fra Venstres erhvervsordfører Torsten Schack Pedersen, som kom med forslaget om billigere sommerhusbelåning sidste sommer.

I første omgang var forslaget med i Venstre-regeringens turismeudspil fra september. Her var der lagt op til finansiering af op til 70% af et sommerhus med realkreditlån mod de nuværende 60%. Da Venstre i slutningen af november dannede regering med de Konservative og Liberal Alliance, blev der skruet en tak op, så man nu vil hæve lånegrænsen til 75%, skriver business.dk.

Ifølge en beregning fra Realkredit Danmark er der knap 1.100 kroner at spare om måneden efter skat, hvis man køber et sommerhus til en million kroner.

”Det giver et fald i den månedlige ydelse fra cirka 3.700 til 2.600 kroner. En del af lettelsen kan dog henføres til mindre afdragsbetaling, da afdraget på banklånet ’flyttes’ til et afdragsfrit realkreditlån”, siger cheføkonom Christian Hilligsøe Heinig, Realkredit Danmark.

I eksemplet er der taget udgangspunkt i et fastforrentet 30-årigt lån til 2,5% uden afdrag. Desuden er der kalkuleret med, at køberen har en egenbetaling på 150.000 kroner – svarende til 15% af købesummen.

Cheføkonomen forklarer, at 15% er normal praksis i Realkredit Danmark i forbindelse med sommerhuskøb.

Han vurderer, at en højere lånegrænse især vil komme nye købere på sommerhusmarkedet til gavn, men at også en gruppe sommerhusejere kan få glæde af at skifte et dyrere banklån ud med billigere realkreditlån.

Torsten Schack Pedersen har en forventning om, at nuværende sommerhusejere vil benytte muligheden for billigere finansiering til at renovere og udbygge deres sommerhuse.

Sommerhuspriserne steg ifølge Boligsidens Markedsindeks kun med 1,6% i 2016. Jan Nordmann, kommunikationschef i EDC, tror, at det billede vil ændre sig med de nye lånemuligheder.

”I en ’alt andet lige-beregning’ vil en øget belåningsgrænse på fritidshuse betyde cirka 19% stigning i prisen på fritidshuse,” siger han.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.