Billigere sommerhuslån på vej

Der er udsigt til billigere sommerhuslån fra den 1. juli. Det er meldingen fra Venstres erhvervsordfører Torsten Schack Pedersen, som kom med forslaget om billigere sommerhusbelåning sidste sommer.

I første omgang var forslaget med i Venstre-regeringens turismeudspil fra september. Her var der lagt op til finansiering af op til 70% af et sommerhus med realkreditlån mod de nuværende 60%. Da Venstre i slutningen af november dannede regering med de Konservative og Liberal Alliance, blev der skruet en tak op, så man nu vil hæve lånegrænsen til 75%, skriver business.dk.

Ifølge en beregning fra Realkredit Danmark er der knap 1.100 kroner at spare om måneden efter skat, hvis man køber et sommerhus til en million kroner.

”Det giver et fald i den månedlige ydelse fra cirka 3.700 til 2.600 kroner. En del af lettelsen kan dog henføres til mindre afdragsbetaling, da afdraget på banklånet ’flyttes’ til et afdragsfrit realkreditlån”, siger cheføkonom Christian Hilligsøe Heinig, Realkredit Danmark.

I eksemplet er der taget udgangspunkt i et fastforrentet 30-årigt lån til 2,5% uden afdrag. Desuden er der kalkuleret med, at køberen har en egenbetaling på 150.000 kroner – svarende til 15% af købesummen.

Cheføkonomen forklarer, at 15% er normal praksis i Realkredit Danmark i forbindelse med sommerhuskøb.

Han vurderer, at en højere lånegrænse især vil komme nye købere på sommerhusmarkedet til gavn, men at også en gruppe sommerhusejere kan få glæde af at skifte et dyrere banklån ud med billigere realkreditlån.

Torsten Schack Pedersen har en forventning om, at nuværende sommerhusejere vil benytte muligheden for billigere finansiering til at renovere og udbygge deres sommerhuse.

Sommerhuspriserne steg ifølge Boligsidens Markedsindeks kun med 1,6% i 2016. Jan Nordmann, kommunikationschef i EDC, tror, at det billede vil ændre sig med de nye lånemuligheder.

”I en ’alt andet lige-beregning’ vil en øget belåningsgrænse på fritidshuse betyde cirka 19% stigning i prisen på fritidshuse,” siger han.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.