Billund afventer beslutning fra Ryanair

2

billund ryanairLUFTHAVNE: Ryanairs koncernchef gentog i går, at hvis fagbevægelsen i Københavns Lufthavn laver sympatikonflikt mod dets fly i København pga. basen i Billund, lukkes basen i Billund. Luftfartsekspert understreger, at han ikke har sagt at Billund Lufthavn vil lukke, hvis den mister Ryanair.

Om Ryanair næste år kommer til at fejre 10 års jubilæum i Billund Lufthavn, svæver i disse dage i det uvisse.

Fagbevægelsen har flere gange under den igangværende ordkrig med Ryanair sagt, at det er vigtigt at forholde sig til, hvad Ryanair gør – ikke hvad det siger.

Mens Ryanair med foreløbig kun fire ruter til og fra Københavns Lufthavn ikke har den store betydning i København, er det anderledes i Danmarks næststørste lufthavn.

Godt nok har Ryanair været større i Billund Lufthavn, men selskabet er stadig en af de største leverandører af passagerer med ca. 22 pct. af de rejsende – eller ca. 600.000 om året. Derfor vil Ryanairs eventuelle exit kunne mærkes hårdt i Billund.

Lufthavnsdirektør Kjeld Zacho Jørgensen sagde i går til standby.dk: ”Jeg vil ikke spekulere i, om Ryanair stopper i Billund Lufthavn. Det er stadig en hypotese, men selvfølgelig vil et farvel til Ryanair ramme os hårdt. Vi er glade for alle vores flyselskaber og tjener på dem alle – også Ryanair.”

Billund Lufthavn har her i højsæsonen 900 medarbejdere – i sidste regnskabsår var der 700 fuldtidsstillinger.

I sidste uge blev Sydbanks ekspert på bl.a. luftfart, Jacob Pedersen, i nogle medier citeret for, at hvis Ryanair trækker sig fra Billund Lufthavn, lukker lufthavnen…

Til standby.dk sagde Jacob Pedersen i går: ”Det citat var en fordrejning af, hvad jeg sagde. Hvis Ryanair stopper i Billund Lufthavn, koster det ikke lufthavnen livet.”

”Men jeg sagde, at hvis Ryanair trækker stikket i Billund Lufthavn, vil det få dramatiske konsekvenser. Andre flyselskaber vil nok gå ind og samle op, men næppe til de priser, Ryanair flyver til og slet ikke med samme aktivitetsniveau. Derfor vil en eventuel Ryanair-exit i Billund Lufthavn være en gigantisk bet for lufthavnen,” siger Jacob Pedersen og tilføjer: ”Ryanair er super gode til at trække trafik til en lufthavn som Billund ved at vise, at det er en rigtig god lufthavn, som det er nemt at komme til.”

I en kommentar til, at Ryanairs koncernchef, Michael O’Leary, i går tilbød fagforeningerne i Københavns Lufthavn, at Ryanair vil beholde sin base i lufthavnen, hvis de undlader at konflikte mod selskabet fra lørdag i næste uge, siger Jacob Pedersen: ”Jeg er meget overrasket over den melding, som jeg har svært ved at se meningen med. Det er som om Ryanair tror, at de har forhandlingskraft overfor fagbevægelsen – de har ikke forstået, at fagbevægelsen vil denne konflikt, hvis Ryanair ikke indgår danske overenskomster for medarbejderne i København.”

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

2 Comments on "Billund afventer beslutning fra Ryanair"

Notify of
avatar
Michael
Michael
Det virker som noget vås, at BLL skulle lukke, hvis Ryanair forsvinder. Så burde de også være lukket dengang Maersk Air og senere Sterling forsvandt – selskaber som tidligere har været de klart største spillere i Billund, og som vel at mærke uden tvivl har betalt bedre til lufthavnen end Ryanair gør den dag i dag. Billund ligger der stadig, og er der behov for trafik ud af BLL vil andre selskaber – f.eks. SAS og Norwegian overtage ruterne. Og ja det kan godt være at priserne stiger lidt. And so what? Det er jo stadig ekstremt billigt at flyve… Read more »
Steen
Steen

Hørt hørt…….mange lufthavns ejere tror at det er enkelte selskaber som skaber passagererne…..men de er der jo hele tiden….de skal bare have fornuftige muligheder for at rejse……det er jo kun kapaciteten i lufthavnen som begrænser antallet af kunder……og ja tak til lidt højere priser for ordnede arbejdsforhold……og så slipper vi endda for hundehoveder og hængerøve…..;-))

wpDiscuz