Billund Lufthavn glæder sig til motorvej

0
Kjeld Zacho Jørgensen:
Kjeld Zacho Jørgensen:

LUFTFART: Den nye regering vil bl.a. arbejde for, at Danmarks næststørste lufthavn kobles til motorvejsnettet. Det vækker naturligvis glæde hos lufthavnens adm. direktør.

Den nye regering vil bygge mere motorvej i Jylland. Ifølge regeringsgrundlaget skal der bl.a. gennemføres ”en VVM-undersøgelse for strækningen Give-Billund-Haderslev.”

Dermed er den såkaldte midtjyske motorvej kommet et skridt nærmere, da den ifølge bl.a. Hærvejskomiteen vil betyde mere vækst, også i antallet af turister, samt hurtigere tilgængelighed til f.eks. Billund Lufthavn.

Hærvejskomiteens formål er bl.a. ”at udbrede visionen om en ny parallelmotorvej, der skal aflaste Østjyske Motorvej, E45, og skabe fornyet vækst og udvikling samt bedre opkobling til Billund Lufthavn.”

I en kommentar til de nye motorvejsplaner, siger Billund Lufthavns adm. direktør, Kjeld Zacho Jørgensen, der også er medlem af styregruppen i Hærvejskomiteen, til standby.dk: ”Den motorvej har vi ønsket os i lang tid. Det er en del af pointen med den nye motorvej, at den vil fjerne dele af de eksisterende problemer med at komme frem – fordi det bliver nemmere at beregne, hvor lang tid det vil tage, at køre til lufthavnen. I dag kan man risikere at blive forsinket, hvis der er megen trafik mod Billund, når man f.eks. har forladt E45 ved Vejle. Der er i dag typisk en god halv times køretid fra Vejle til Billund..”

”Samtidig vil en motorvej skabe vækst, for trafik avler trafik,” siger Kjeld Zacho Jørgensen.

Det vides endnu ikke, hvornår den nye motorvej til bl.a. Billund Lufthavn kan være klar. Lufthavnen kobles i 2019-2020 også på jernbanen med forbindelse fra Vejle.

Danmarks næststørste lufthavn har i årets 10 første måneder haft 2,7 mio. passagerer, en stigning på fem pct. i forhold til samme tid sidste år. Lufthavnen håber i år for første gang at komme over tre mio. passagerer.

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz