Billund satte sommerrekord

billund lufthavn lufthansaLUFTHAVNE: I oktober havde Billund Lufthavn lige over 267.000 passagerer, et fald på små 2.000 i forhold til samme måned sidste år. Men, noterer 50-års jubilaren, årets sommersæson blev den største i lufthavnens historie – og for første gang med over to mio. passagerer.

Set i forhold til sommersæsonen 2013 har Billund Lufthavn haft ca. 50.000 flere passagerer. Gennem hele sæsonen har ruteflyselskaberne stået for væksten, mens der har været et mindre fald i lavprissegmentet, primært Ryanair, på ca. 3%, hvilket forventes at fortsætte næste år. I samme periode faldt charterrejserne med godt 4%, noterer Danmarks næststørste lufthavn.

I oktober benyttede 174.820 udenrigsruterne, et fald på 4.275, svarende til 2,4%: ”Som i de forudgående måneder trækker ruteflyselskaberne væksten. Ruterne til Amsterdam, Frankfurt og Istanbul viser pæne stigninger, ligesom London har flere passagerer end i 2013,” siger lufthavnsdirektør, Kjeld Zacho Jørgensen. Også Stockholm og Oslo viser pæne stigninger.

Til gengæld falder lavpristrafikken, hvilket primært skyldes, at Ryanair gennem året har haft færre destinationer fra Billund Lufthavn end i 2013. Ryanair udgør ca. 25 pct. af passagererne i Billund Lufthavn.

Indenrigstrafikken fortsætter med at stige. I alt rejste 13.482 til og fra København i oktober, en stigning på 19 pct. – eller 2.165 passagerer.

Chartertrafikken havde 78.505 passagerer, en stigning på 1,6 pct. eller 1.274 passagerer. ”Det er meget glædeligt, at chartertrafikken holder niveau – og endda med en lille stigning – i forhold til 2013,” siger Kjeld Zacho Jørgensen. Som i september er det værd at hæfte sig ved, at danskerne igen er begyndt at rejse til Egypten.

En god nyhed for Billund Lufthavn sidste måned kom, da Brussels Airlines oplyste, at man fra sommerprogrammet næste år starter helårlig rute mellem Billund og Bruxelles. Ruten flyves i forvejen af danske Sun-Air.