Ryanair halverer i Billund Lufthavn

3

billund ryanairLUFTHAVNE: Fredag lukker Ryanair sin base i Billund – i stedet vil lufthavnen blive betjent med fly fra dets baser uden for Danmark. 2 af de 14 sommerruter lukkes 30. juli, mens 3 af 4 vinterruter ikke genåbnes. Ifølge Ryanair vil disse rutelukninger betyde, at Billund mister ca. halvdelen af sine 700.000 årlige Ryanair-passagerer.

Her om sommeren har Ryanair tre Boeing B737-800 stationeret i lufthavnen og 100 piloter og kabineansatte. Men tæt på midnat fredag i denne uge flyves de to til Ryanair-basen i Londons Stansted-lufthavn, mens det tredje overflyttes til Dublin. Det oplyste selskabet på pressemøde i dag i Billund.

Ryanair tilføjer, at base-lukningen i Billund kan undgås, hvis fagbevægelsen ikke indleder konflikt mod Ryanair i Københavns Lufthavn. Noget som fagforeningerne har afvist, de ønsker danske overenskomster for Ryanairs samlet 130 ansatte i Danmark.

Ryanair-basen i Københavns Lufthavn lukkes her til midnat, tirsdag.

Ryanair vil beholde 12 af sine nuværende sommerruter fra Billund Lufthavn, kun ruterne til Chania-lufthavnen på Kreta og til Korfu lukkes fra 30. juli, da disse to lufthavne ikke har Ryanair-baser.

Fra det kommende vinterprogram vil Ryanair kun flyve til Billund fra London Stansted, men ikke som planlagt også fra Budapest, Malaga og Tenerife.

Ifølge Ryanair vil lukningen af de to sommerruter og den udeblevne genåbning af de tre vinterruter betyde, at Billund Lufthavn går fra nu ca. 700.000 årlige Ryanair-passagerer til over 300.000

Det irske selskab er i dag størst i antal rejsende i Billund Lufthavn med 22 pct. af det samlede passagertal sidste år. Det er under én procent af Ryanairs samlede passagertal, der sidste år endte på over 87 mio.

Ryanair, der åbnede på Billund i 2006, har i dag 14 ruter fra Danmarks næststørste lufthavn med fra ca. 25.000 til 250.000 årlige passagerer sidste år.

Ryanair havde ved sidste fintælling omkring 300 Boeing B737-800, betjente 186 lufthavne i 30 lande fra sine næsten 75 baser. Selskabet har i snit 1.600 ruter med i snit lige så mange daglige flyvninger.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

3 Comments on "Ryanair halverer i Billund Lufthavn"

Notify of
avatar
MD90
MD90
Det er ærgerligt for Billund at den lille skuffede/skuffende leprechaun Michael O’Leary mistede besindelsen. Formentlig vil han gøre noget lignende overfor italienerne, efter at han er blevet dømt for social svindel, og tvunget til at betale kr. 24 mio. kr. til den italienske stat, som han ikke mener sig forpligtet til at betale. Interessant nok er det nøjagtigt det samme fænomen som optræder i den dom som gik O’Leary imod i 2014, hvor Ryanair blev dømt.til at betale 60 mio. kr. af samme årsag. Lær at opføre dig ordentligt, Little Michael! Følg nationale regler som alle andre, og så er… Read more »
pedersen
pedersen

sådan

Dyson

Samtidig agter Ryanair at lukke to af selskabets 14 sommerruter fra Billund. Det g lder ruterne til Korfu og Venedig.

wpDiscuz