Bilpendling over Øresundsbron stiger

graensekontrolStigningen kan delvist tilskrives grænsekontrollerne, selv om konsortiet oplevede en vækst i bilpendling allerede inden de blev indført.

For bilister har kontrollerne betydet ID-kontrol i betalingsanlægget. Det kan i myldretiden medføre kødannelser, men sjældent på mere end 10 minutter. For togpendlerne har konsekvenserne været mere langvarige.

På Øresundsbron har man de seneste år, altså før grænsekontrollen, haft stigning i pendlertrafikken. Til og med juli lå den på 4% sammenlignet med samme periode 2015.

”Tilbagegangen er vendt, og det skyldes først og fremmest, at arbejdsintegrationen har fået fart på igen”, siger Karsten Längerich, chef for fritid og pendling i Øresundsbro Konsortiet.

Efter sommeren er pendlertrafikken øget endnu mere. I august og september steg den med 8% i forhold til de samme måneder 2015. Det indebærer, at antallet af pendlerpassager pr døgn er steget fra cirka 6.000 til 6.500. Karsten Längerich regner med, at mindst halvdelen af stigningen har med grænsekontrollerne at gøre.

”Lejebiler, busser og taxa er steget siden indførslen af grænsekontrol. Vi tror, at det er virksomheder, som på forskellige måder hjælper deres ansatte, som bor i Sverige. Vi tror også, at flere tager taxa til eksempelvis lufthavnen i Kastrup”.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.