Bjørn Kjos tryg ved Norwegians fremtid

Bjørn Kjos.

Norwegians kraftige ekspansion er sket for lånte penge. Det gør lavprisselskabet afhængigr af at generere tilstrækkeligt med overskud hvert år for at kunne betale af på gælden, skriver business.dk.

Norwegians topchef Bjørn Kjos, der ejer 25% af selskabet, er ikke bekymret for en eventuel krise i flybranchen: ”Det, som sker i krisetider, er, at passagererne bliver mere prisfølsomme og går efter at få mest for pengene. Med mindre vi kommer til at se megen terrorisme, vil den globale vækst fortsætte. Det er jeg ret sikker på”.

Han frygter heller risikoen for en eventuel stigning i brændstofpriserne: ”Det bedste, man kan gøre for at sikre sig mod en høj oliepris, er at købe fly, der er brændstoføkonomiske. Stiger olieprisen meget, er der fly, som ikke kan tjene sig selv ind. Men vores fly er alle bedst i deres klasse hvad det angår”.

Norwegian havde i 2016 et overskud på 1.135 millioner norske kroner ud af en omsætning på 26 milliarder. Året før gav driften i et overskud på 75 millioner norske kroner, mens 2014 gav et underskud på 1,1 milliarder.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.