Bobestyrerne tror på et Sterling–salg

Det er fortsat helt uafklaret, om det vil lykkes at sælge den konkursramte flykoncern Sterling med en del af de knap 1.100 fyrede medarbejdere. Mens der blandt centralt placerede kilder i rejse- og flybranchen hersker skepsis over for, om ret meget af det krakkede selskab kan afhændes i disse så usikre tider, hvor fly- og rejsebranchen er under pres, satser bobestyrere målrettet på at gennemføre et inden for få dage. Det skriver Berlingske Tidende i dag.

 

»Salgsprocessen skal gå meget hurtigt. Det her kommer ikke til at vare en uge til 14 dage, som man ser i andre overdragelser. Forhandlingsfasen vil kun vare få dage. Men nu skal vi først skal kigge på, hvad kommer ind af bud, og hvilke der ser fornuftigst ud. Derefter skal forhandlingerne falde på plads, inden der kan skrives en aftale under med en køber. Først, når det er faldet på plads, melder vi ud, hvem det er,« siger advokat Lisa Bo Larsen fra advokatfirmaet Kromann Reumert.

 

Ifølge en anden bobestyrer, advokat Søren Fogh fra Gorrissen Federspiel Kierkegaard, har flere virksomheder over for konkursboet vist sig interesseret i Sterling.

 

Kl. 18 i aftes var sidste frist for indlevering af et endeligt bud på Sterling til konkursboet. De mulige købere kan være lavprisselskaberne Air Berlin, norske Norwegian og Easyjet. Norwegian har allerede besluttet at etablere en ny base i København og vil start med to fly og seks ruter ud af København fra den 6. november.

 

Ifølge rygter i rejsebranchen har også et større arabisk flyselskab vist interesse i skandinaviske Sterling. Det kunne f.eks. være pengestærke Qatar Airways eller Emirates. 

Skrevet af Hanne Aaen Lassen