Boeing øger samlehastighed for B787

boeing 787 samlefabrikLUFTFART: Boeing fremstiller nu syv B787’ere om måneden på sine to samlefabrikker i USA. Norwegian og Virgin Atlantic kommer i Dreamliner-samarbejde.

Eksemplar nr. 114 af Boeing 787 er netop rullet ud af Boeings samlefabrik i Everett nord for Seattle – flyet er det første efter Boeing skruede op for produktionstiden for flytypen til syv om måneden. Planen er at samle ti B787’ere om måneden i Everett samt i Boeings samlefabrik i South Carolina.

Foreløbig har Boeing leveret 50 eksemplarer af flyet til otte flyselskaber – men har stadig over 800 bestillinger af typen fra 58 kunder verden over.

En af disse er Norwegian, som nu starter et nyt samarbejde med Virgin Atlantic. Mens Norwegian som led i aftalen får adgang til Virgins kompetencer inden for langdistanceflyvninger, kan Virgins piloter træne på Norwegians kommende nye B787’ere. Norwegians første Dreamliner planlægges leveret i slutningen af juni.

Norwegians langdistanceselskab, Norwegian Long Haul AS, har indgået aftale med Virgin Atlantic, der udelukkende har langdistanceflyvninger fra London til USA, Caribien, Afrika, Asien og Australien. Som led i aftalen vil Virgin Atlantics piloter gennemføre sidste del af træningen på Norwegians kommende B787’ere. Virgin Atlantics mest erfarne piloter vil fortsætte med at flyve Norwegians B787’ere indtil selskabet får sin første 787 Dreamliner i september 2014.