Børnefamilier på alternativ sommerferie

Foto: Simon Jeppesen.

Foto: Simon Jeppesen.

Cirkusferie i Jylland er et tilbud, som børnefamilierne de seneste år har kunnet vælge til, og cirkusdirektør Einar Trie har allerede udsolgt til en af tre uger.

Cirkusfabrikken i Nordsalling har siden 2009 haft børnefamilier på en uges cirkusferie i sommerferien. Her er stigende efterspørgsel efter at skifte de forudsigelige ferier ud med livet som cirkusartist.

”Vi har familier fra hele Danmark, som vælger en aktiv ferie her på Cirkusfabrikken. Vi kan allerede nu melde udsolgt i uge 28”, siger Einar Trie, der står bag Cirkusferien på Cirkusfabrikken i Nordsalling.

Familierne flytter ind i ægte cirkusvogne, og der trænes artisteri hele ugen frem mod den store afslutning. Fredag aften optræder alle deltagerne som artister i det store cirkustelt.

Einar Trie har i årtier rejst på landevejen med eget cirkus, Cirkus Charlie. Men i 2007 stoppede turnelivet. Han slog sig ned på et gammelt mejeri i Nordsalling, som han har ombygget til Cirkusfabrikken. Lokalerne er indrettet til cirkustræningscenter med springgrave, træningsfaciliteter og et stort legeland.

”Vi har en cirkusskole, hvor lokale børn og unge går til undervisning i artisteri og andre kreative aktiviteter. Derudover holder vi lejrskoler og camps året rundt, hvor deltagerne bliver undervist i de forskellige cirkus-discipliner. På et tidspunkt fik jeg så ideen om at afholde cirkusferier for hele familien. Tilbagemeldingerne har været meget positive,” fortæller Einar Trie.

Deltagerne i cirkusferien bliver undervist af professionelle cirkusartister i jonglering, luftnumre i trapez, reb og stof. Balance på rullebræt, kugle og ethjulet cykel. Akrobatik på gulv og opbygning af pyramider. Spring på gulv, airtrack og springgrav og andre cirkusdiscipliner. Der bliver også mulighed for at snuse lidt til trylleri og klovneri.

Ferien sluttes af med show i cirkusteltet for lokalområdets beboere, turister og andre inviterede.

Mere information kan fås på www.cirkusferie.dk

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.