Børnefamilier på alternativ sommerferie

Foto: Simon Jeppesen.

Foto: Simon Jeppesen.

Cirkusferie i Jylland er et tilbud, som børnefamilierne de seneste år har kunnet vælge til, og cirkusdirektør Einar Trie har allerede udsolgt til en af tre uger.

Cirkusfabrikken i Nordsalling har siden 2009 haft børnefamilier på en uges cirkusferie i sommerferien. Her er stigende efterspørgsel efter at skifte de forudsigelige ferier ud med livet som cirkusartist.

”Vi har familier fra hele Danmark, som vælger en aktiv ferie her på Cirkusfabrikken. Vi kan allerede nu melde udsolgt i uge 28”, siger Einar Trie, der står bag Cirkusferien på Cirkusfabrikken i Nordsalling.

Familierne flytter ind i ægte cirkusvogne, og der trænes artisteri hele ugen frem mod den store afslutning. Fredag aften optræder alle deltagerne som artister i det store cirkustelt.

Einar Trie har i årtier rejst på landevejen med eget cirkus, Cirkus Charlie. Men i 2007 stoppede turnelivet. Han slog sig ned på et gammelt mejeri i Nordsalling, som han har ombygget til Cirkusfabrikken. Lokalerne er indrettet til cirkustræningscenter med springgrave, træningsfaciliteter og et stort legeland.

”Vi har en cirkusskole, hvor lokale børn og unge går til undervisning i artisteri og andre kreative aktiviteter. Derudover holder vi lejrskoler og camps året rundt, hvor deltagerne bliver undervist i de forskellige cirkus-discipliner. På et tidspunkt fik jeg så ideen om at afholde cirkusferier for hele familien. Tilbagemeldingerne har været meget positive,” fortæller Einar Trie.

Deltagerne i cirkusferien bliver undervist af professionelle cirkusartister i jonglering, luftnumre i trapez, reb og stof. Balance på rullebræt, kugle og ethjulet cykel. Akrobatik på gulv og opbygning af pyramider. Spring på gulv, airtrack og springgrav og andre cirkusdiscipliner. Der bliver også mulighed for at snuse lidt til trylleri og klovneri.

Ferien sluttes af med show i cirkusteltet for lokalområdets beboere, turister og andre inviterede.

Mere information kan fås på www.cirkusferie.dk

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.