Børnehave fra 1974 i Den Gamle By

børnehave museumLandets første komplette museumsbørnehave er en genskabelse af en Red Barnet-børnehave fra 1974 med lyslevende pædagoger med batikfarvede lilla stofbleer på hovedet, skriver Kristeligt Dagblad.

”Hvis der er noget, der kendetegner 1960erne og 1970erne, er det kvindernes indtog på arbejdsmarkedet, som skabte behov for institutioner til en del af børnepasningen”, siger Berit Guldmann Andersen, museumsinspektør ved Den Gamle By. ”De første børnehaver ikke var kommunale, men udgik fra Red Barnet, Sct. Georgs Gilderne eller var menighedsbørnehaver”.

Der var der en stærk bevægelse imod tidligere dogmer om, at børn skulle have ro, renlighed og regelmæssighed – til fordel for barnets egne ønsker. Det kom til udtryk ved, at pædagoger var meget optaget af at diskutere fag og metoder – og ude i befolkningen blev tidens pædagogmode med lilla ble et symbol på det ændrede syn på børn og pædagogik.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.