Bolivia tilbageholder flyselskabs direktør

Gustavo Vargas.

Gustavo Vargas.

De bolivianske myndigheder har tirsdag tilbageholdt den adm. direktør for flyselskabet LaMia, som drev det fly, som styrtede ned i Colombia i sidste uge, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Direktør Gustavo Vargas blev sammen med to ansatte i det mindre charterselskab ført til statsanklagerens kontor i Santa Cruz, hvor de skal grundigt forhøres, før anklageren tager stilling til, om de skal varetægtsfængsles, skriver politiken.dk.

Rigsadvokaten i Bolivia oplyser, at sagen bliver efterforsket som en mulig kriminalsag, da LaMia er mistænkt for ikke at følge sikkerhedsprocedurerne. ”Det kan udvikle sig til en sag om manddrab”, siger rigsadvokaten. 71 personer omkom, da flyet styrtede ikke langt fra byen Medellin i Colombia og meget tyder på, at styrtet skyldtes mangel på brændstof.

Tirsdag krævede den bolivianske regering, at Brasilien skulle udvise en flyveleder, der efter eget udsagn var rejst til Brasilien for hjælpe med efterforskningen. Ifølge den bolivianske indenrigsminister, Carlos Romero, var flyvelederen rejst ulovligt til Brasilien selv om han var eftersøgt i forbindelse med efterforskningen af de bolivianske luftfartsmyndigheder.

Ifølge den brasilianske tv-station Globo havde flyvelederen søgt asyl i Brasilien.

 

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.