Bombardier testflyver sin CSerie

bombardier_cseriesDen første testflyvning med selskabets CS100 er en milesten i Bombardiers indsats for at præsentere det første nye fly i denne størrelse i årtier.

Flyproducenten oplyse, at man havde en enkelt advarselslampe, der lyste under testflyvningen, men ikke af en karakter, der ville få piloten til at lande – selv med passagerer ombord.

Bombardiers commercial aircraft president Michele Arcamone oplyste på et pressemøde, at udviklingen af flyet har kostet 3,9 milliarder dollar – en halv milliard mere end oprindeligt forventet.

“Det fløj udmærket og er et meget, meget fint passagerfly”, sagde Bombardiers chef test pilot Ellis. Flyvningen varede 2½ time og blandt tilskuerne i lufthavnen var Martin Gauss, CEO for AiBaltic, som har bestilt 10 eksemplarer af den større CS300, som har plads til 130 passagerer. Han hæftede sig især ved flyets stilfærdige start.

Det Montreal-baserede Bombardier forventer god fortjeneste i den nedre ende af markedet, som i dag betjenes af Airbus og Boeing for fly til mellem 100 og 149 passagerer, hvor man hævder at være konkurrencedygtig på både brændstoføkonomi og støjbelastning.

CSerien har endnu ikke vakt større interesse blandt flyselskaberne og der er indtil nu kun afgivet ordrer på 177 fly, hvor Bombardiers mål inden driftstart næste år er 300 fly.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.