Booking.com runder en milliard gæster

sydney australien ferie hotel operaTURISME: Siden sin start i 1996 har Booking.com netop rundet en milliard hotelbookinger, alene sidste år var der 285 millioner gæster.

Booking.com åbnede i 1996 i Holland og har siden 2005 været ejet af amerikanske Priceline Group – den enorme søgemaskine hævder, at den tilbyder adgang til 820.000 overnatningssteder verden over med 21 mio. værelser, heraf 14,4 mio. hotelværelser, 1,8 mio. værelser i ferieboliger og 4,8 mio. i andre overnatningstyper.

Noget af det specielle ved Booking.com er, at søgemaskinen kun medtager f.eks. hoteller som har ønsket at indgå aftale med den – mens en anden stor spiller som Hotels.com også udbyder hoteller mm, uden disse har ønsket at være med i udbuddet.

Booking.com beskæftiger over 10.600 medarbejdere i 170 kontorer over hele verden – heraf 13 på sit danske kontor i København.

Søgemaskinen opdeler overnatningsmuligheder indenfor 30 kategorier: fra igloo’er i Lapland til magiske huler i Tyrkiet. Over 70 pct. af det samlede antal overnatningssteder på Booking.com udgøres af andre muligheder end det traditionelle hotel, oplyses det.

De seneste 12 måneder har Booking.com’s gæster boet på hoteller i 214 lande. En af de hurtigst voksende kategorier er homestays og andre individuelle lejlighedstyper.

28,6 mio. gæster valgte en feriebolig i stedet for et hotel, og 68,5 mio. gæster en af de særlige kategorier som f.eks. pensionater, ryokaner (traditionel japansk kro) eller Bed & Breakfast. Booing.com understreger, at alle tal i pressemeddelelsen er korrigeret for afbestillinger.

Tallene viser også de mest populære lande indenfor en række kategorier: Spanien er det førende land indenfor pensionater, mens Italien ligger øverst på listen over såvel Bed & Breakfast som bondegårdsferie, mens Storbritannien har det højeste antal bookinger af vandrerhjem og kroer