Bornholm frister 55+ generationen – også i lavsæsonen

Med udgangspunkt i det stigende fokus på oplevelsesøkonomien er Bornholm nu et ønsket mål for de ca. 30% af den danske befolkning der er 55+.

Det er ’glemte bornholmske perler’ der har været under udvikling de seneste to år i Oplevelsesnetværk Bornholm, som nu viser resultater. Det er et samarbejde mellem over 20 oplevelsesvirksomheder, der byder på autentiske historier, innovative oplevelser og samarbejde om fremtidens turismeperler på Oplevelsesøen Bornholm. Netværket er opbygget på samme grundlag som det oprindelige fødevarenetværk Gourmet Bornholm.

Det er Invio – Innovationsnetværk for oplevelsesøkonomi, der består af bl.a. Teknologisk Institut, Aalborg og Roskilde Universitet – der for et par år siden samlede de første oplevelsesvirksomheder. Siden har de udarbejdet innovationsplaner og fra midten af 2016 har Bornholms Vækstforum medfinansieret oplevelsesnetværket, der vokser i antal, samarbejdsrelationer og produktudvikling.

Forår og sommer 2017 har vist klare tegn på øget interesse for de ’alternative’ udbud. De virksomheder, der uden for sæsonen afholder en række workshops om samarbejde og innovation, består af mange forskellige profiler:

Bornholm På Hjul, Bornholmertårnet, Bornholms Brand Park, Bornholms Tekniske Samling, Bornholms Lille Boghandel, Bornpark – minigolf, Brændesgårdshaven, Columbus/Det maritime museum – Hasle havn, De Bornholmske Jernbaner, Gudhjem Museum, Henrik Hørberg – App-specialist, LOF Bornholm, Lykkelund Gedemejeri, Nexø Gamle Røgeri, Nexø Kristne Skatercenter, Nexø Museum, Nordbornholms Golfklub, Martin Andersen Nexøs Mindestuer, Slægtsgården, Svaneke Vandrehjem og Busselskab, Tilflytterambassadør Rune Holm, Aakirkebyhallerne

Video om oplevelsestur til ’Det Nye Bornholm’: https://youtu.be/9j3FXxYe5Wg

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.