Brand på Dragsholm Slot

Dragsholm17 personer måtte evakueres fra historiske Dragsholm Slot da der opstod brand i en frituregryde, som spredte gennem ventilationssystemerne. To ansatte til observation for røgforgiftning.

Branden udbrød ved 17-tiden og efter ganske kort tid var selve kilden til branden, en overophedet frituregryde i restaurantens køkken, blevet slukket.

”Problemet var, at ilden blev suget op i ventilationen, og har bredt sig til etageadskillelser og elevatorer. Brandfolkene måtte bryde nogle vægge ned og rive nogle gulve op for at komme ind til ildlommerne”, siger vagtchef ved Midt- og Vestsjællands Politi Lars Galasz til bt.dk.

Adm. direktør for slottet, Mads Bøttger, siger til Nordvestnyt, at han er chokeret over branden, som han torsdag aften beskrev som ’et mareridt’.

Flere tusinde kvadratmeter på to af de tre fløje er beskadiget, beretter indsatsleder Lasse E. Hansen, som havde alle sine 40 disponible mand og 10 brandbiler på stedet torsdag aften.

”Inden vi kom, havde branden bredt sig fra køkkenet i stueplan og hele vejen op til loftet. Branden bredte sig via en elevator fra det primære køkken i stueetagen til alle bygningens fire etager. Køkkenet og et værelse på første sal er total udbrændt, mens der er massive skader på et utal af værelser”.

”Alt er foregået med største forsigtighed på det fredede slot for ikke at bruge mere vand end højest nødvendigt. Derfor har vi brugt mange timer og ressourcer på røgdykning i et forsøg på at slukke branden på den mest skånsomme måde”, siger Lasse E. Hansen.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.