Brandfare med lap tops i bagagerummet

EASA Europe’s Aviation Safety Authority udsender et nyt direktiv omkring opbevaring af personlig elektronik i flyselskabernes bagagerum.

I en redegørelse, som tilsyneladende er målrettet mod klogskaben i det nye forbud fra USA og Storbritannien mod at medbringe lap tops og tablets i kabinen og i stedet sende dem sammen med den indtjekkede bagage, advarer EASA om, at der er tale om ’farligt gods’ i bagagerummet.

EASA nævner ikke direkte det amerikansk-britiske forbud fra marts i redegørelsen, men direktivet fra EASA har klart til formål at styrke opmærksomheden på den forøgede risiko, som de nye regler medfører for flysikkerheden.

“Personlige elektroniske apparater med litium batterier anses for at være farligt gods. Det er en fordel af have dem i kabinen, hvor personalet kan reagere hurtigt i tilfælde af f.eks. batteribrand”, skriver EASA i en kommentar.

EASAs Executive Director Patrick Ky: “Spontane brande eller overophedning fra litium batterier er en sikkerhedsrisiko, der skal tages alvorligt. Vi skal sørge for, at det, at fjerne én risiko, ikke blot skaber en ny”.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.