Bremse på dansk flytning til Skåne

malmoe-top[1]I fjerde kvartal 2015 og første kvartal 2016 steg antallet af personer, som flyttede fra Østdanmark til Skåne med 22 respektive 33%.

Men i foråret er væksten aftaget og stoppede på 2% i andet kvartal 2016 sammenlignet med samme tid i fjor, viser ny opgørelse fra Ørestat. Samtidig er antallet af personer, der flytter fra Skåne til Østdanmark faldet med 17% i første halvår 2016.

Det er endnu for tidligt at konstatere, om ID- og grænsekontrollen har påvirket flytningen mellem landene, men det kan være en forklaring på, at flyttestrømmen i retning fra Danmark mod Sverige er bremset.

Det seneste år har såvel valutakursen, som de stigende danske boligpriser gjort det mere fordelagtigt at flytte fra Københavnsområdet til Skåne. I fjerde kvartal 2015 og første kvartal 2016 viste statistikken et brud i trenden med voksende tilflytning til Skåne fra Østdanmark. Statistikken var tydelig – antallet af personer, som flyttede i den retning steg med 22% i fjerde kvartal 2015 og med 33% i første kvartal 2016, men i andet kvartal 2016 aftog væksten uventet og blev på blot 2%.

Antallet af personer, som flytter fra Skåne til Østdanmark er samtidig reduceret med 17% i første halvår 2016 sammenlignet med samme periode 2015, skriver News Øresund.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.