Brexit giver turbulens for Ryanair

Michael O’Leary.

Lavprisselskabets resultat efter skat for årsregnskabets tredje kvartal faldt med 8% som følge af pundets fald. Selv om Ryanair havde passagerfremgang på 16% i kvartalet, fulgte overskuddet ikke med.

Adm. direktør Michael O’Leary: ”Som vi tidligere har meldt ud, faldt vores billetpriser denne vinter samtidig med, at vi fortsætter med at øge passagerantallet og belægningsprocenten. De faldende indtægter blev forstærket af pundets kraftige fald efter brexit-afstemningen”.

Aktionærerne kan dog fortsat glæde sig over, at Ryanair flyver et pænt overskud hjem. De sidste tre måneder i 2016 bød på et samlet overskud efter skat på 95 millioner Euro, svarende til 707 millioner kroner, skriver dr.dk.

Med 28,8 millioner passagerer i perioden fastholder Ryanair sin position som Europas største flyselskab målt på antallet af passagerer.

I løbet af kvartalet åbnede selskabet fem nye baser og 95 nye ruter. Til gengæld forventer ledelsen et mærkbart fald i indtjeningen sammenlignet med sidste år, fordi påsken falder senere og ikke kommer med i årsregnskabet.