Brexit giver turbulens for Ryanair

Michael O’Leary.

Lavprisselskabets resultat efter skat for årsregnskabets tredje kvartal faldt med 8% som følge af pundets fald. Selv om Ryanair havde passagerfremgang på 16% i kvartalet, fulgte overskuddet ikke med.

Adm. direktør Michael O’Leary: ”Som vi tidligere har meldt ud, faldt vores billetpriser denne vinter samtidig med, at vi fortsætter med at øge passagerantallet og belægningsprocenten. De faldende indtægter blev forstærket af pundets kraftige fald efter brexit-afstemningen”.

Aktionærerne kan dog fortsat glæde sig over, at Ryanair flyver et pænt overskud hjem. De sidste tre måneder i 2016 bød på et samlet overskud efter skat på 95 millioner Euro, svarende til 707 millioner kroner, skriver dr.dk.

Med 28,8 millioner passagerer i perioden fastholder Ryanair sin position som Europas største flyselskab målt på antallet af passagerer.

I løbet af kvartalet åbnede selskabet fem nye baser og 95 nye ruter. Til gengæld forventer ledelsen et mærkbart fald i indtjeningen sammenlignet med sidste år, fordi påsken falder senere og ikke kommer med i årsregnskabet.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.