Brexit kan lukke flyruter fra EU til UK

Luftfarten bør behandles lige fra starten af forhandlingerne om Storbritanniens løsrivelse fra EU, lyder det fra Ryanair, som advarer om risikoen for, at der ikke vil være fly mellem EU og UK efter marts 2019.

Når UK forlader det europæiske ’open skies’ system, skal landet i gang med at forhandle bilaterale aftaler med hvert EU-land for sig for at sikre fortsat flytransport til/fra kontinentet, hedder det fra Ryanair.

Ryanair, som har over 3.000 ansatte i Storbritannien, og vil transportere 44 millioner kunder til og fra de britiske lufthavne i år, har allerede flyttet vækstplanerne bort fra de britiske lufthavne. Der bliver ikke placeret ekstra fly i selskabets 19 britiske lufthavne i år og vækstraten sættes ned fra 15% til 6%.

Ryanair opfordrer den britiske regering til hurtigst muligt at forhandle en strategi for fastholdelse af lavpristrafik mellem UK og EU efter marts 2019 og advarer om, at der kun er 12 måneder til eventuelle ruteomlægninger skal fastlægges, da sommerfartplanerne for 2019 skal foreligge i marts 2018.

Marketingchef Kenny Jacobs: ”Her ni måneder efter folkeafstemningen aner vi ikke spor mere om effekten af Brexit for luftfarten. Det er bekymrende, at den britiske regering tilsyneladende ikke har en plan B med hensyn til at fastholde den frie flytrafik til/fra EU, når open skies systemet lukker, og vi tvivler på, at forhandlerne får en ordentlig aftale på plads i tide til, at vi kan fremlægge planerne for sommertrafikken i 2019 som de skal – dvs senest i midten af 2018.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.