Brexit kan lukke flyruter fra EU til UK

Luftfarten bør behandles lige fra starten af forhandlingerne om Storbritanniens løsrivelse fra EU, lyder det fra Ryanair, som advarer om risikoen for, at der ikke vil være fly mellem EU og UK efter marts 2019.

Når UK forlader det europæiske ’open skies’ system, skal landet i gang med at forhandle bilaterale aftaler med hvert EU-land for sig for at sikre fortsat flytransport til/fra kontinentet, hedder det fra Ryanair.

Ryanair, som har over 3.000 ansatte i Storbritannien, og vil transportere 44 millioner kunder til og fra de britiske lufthavne i år, har allerede flyttet vækstplanerne bort fra de britiske lufthavne. Der bliver ikke placeret ekstra fly i selskabets 19 britiske lufthavne i år og vækstraten sættes ned fra 15% til 6%.

Ryanair opfordrer den britiske regering til hurtigst muligt at forhandle en strategi for fastholdelse af lavpristrafik mellem UK og EU efter marts 2019 og advarer om, at der kun er 12 måneder til eventuelle ruteomlægninger skal fastlægges, da sommerfartplanerne for 2019 skal foreligge i marts 2018.

Marketingchef Kenny Jacobs: ”Her ni måneder efter folkeafstemningen aner vi ikke spor mere om effekten af Brexit for luftfarten. Det er bekymrende, at den britiske regering tilsyneladende ikke har en plan B med hensyn til at fastholde den frie flytrafik til/fra EU, når open skies systemet lukker, og vi tvivler på, at forhandlerne får en ordentlig aftale på plads i tide til, at vi kan fremlægge planerne for sommertrafikken i 2019 som de skal – dvs senest i midten af 2018.