Brexit kan lukke flyruter fra EU til UK

Luftfarten bør behandles lige fra starten af forhandlingerne om Storbritanniens løsrivelse fra EU, lyder det fra Ryanair, som advarer om risikoen for, at der ikke vil være fly mellem EU og UK efter marts 2019.

Når UK forlader det europæiske ’open skies’ system, skal landet i gang med at forhandle bilaterale aftaler med hvert EU-land for sig for at sikre fortsat flytransport til/fra kontinentet, hedder det fra Ryanair.

Ryanair, som har over 3.000 ansatte i Storbritannien, og vil transportere 44 millioner kunder til og fra de britiske lufthavne i år, har allerede flyttet vækstplanerne bort fra de britiske lufthavne. Der bliver ikke placeret ekstra fly i selskabets 19 britiske lufthavne i år og vækstraten sættes ned fra 15% til 6%.

Ryanair opfordrer den britiske regering til hurtigst muligt at forhandle en strategi for fastholdelse af lavpristrafik mellem UK og EU efter marts 2019 og advarer om, at der kun er 12 måneder til eventuelle ruteomlægninger skal fastlægges, da sommerfartplanerne for 2019 skal foreligge i marts 2018.

Marketingchef Kenny Jacobs: ”Her ni måneder efter folkeafstemningen aner vi ikke spor mere om effekten af Brexit for luftfarten. Det er bekymrende, at den britiske regering tilsyneladende ikke har en plan B med hensyn til at fastholde den frie flytrafik til/fra EU, når open skies systemet lukker, og vi tvivler på, at forhandlerne får en ordentlig aftale på plads i tide til, at vi kan fremlægge planerne for sommertrafikken i 2019 som de skal – dvs senest i midten af 2018.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.