Briterne overser egne attraktioner

Paris-Eiffel-Tower_1.jpgDen gennemsnitlige brite har kun set en fjerdedel af Storbritanniens top-attraktioner og der er flere, der har besøgt Eiffeltårnet i Paris, end Buckingham Palace i London.

Selv om ‘staycations’ – ferie i hjemlandet – er vokset betydeligt gennem de seneste års økonomiske problemer, er det overraskende få, der har brugt hjemmeferien på at besøge de kendte attraktioner.

Omkring 65% har stadig de store attraktioner, som for eksempel Windsor Castle, til gode, mens 75% aldrig har ulejliget sig til Skotlands berømte Loch Ness.

391px-Big_Ben_LondresHalvdelen af de voksne indrømmer, at de snarere vil besøge attraktioner i udlandet end de hjemlige og undersøgelsen fra Rural Retreats viser, at der er flere briter, der har set Eiffeltårnet end Buckingham Palace.

One in two adults even admitted they are more likely to visit locations overseas than those closer to home, with more people catching a glimpse of Paris’ Eiffel Tower than London’s Buckingham Palace.

Ud af de 50 største attraktioner har den gennemsnitlige brite kun besøgt 14, mens 10% kun har besøgt fem af top-attraktionerne.

Big Ben er topscorer, som 60% har set på et eller andet tidspunkt. Tower Bridge og Tower of London ligger på de to følgende pladser.

50% har til gengæld besøgt Eiffeltårnet i Paris, og det betyder, at landmærket i Paris har været bedre besøgt af briter end for eksempel Westminster Abbey, Stonehenge, Edinburgh Castle og Brighton Pier.

23% har besøgt Disneyworld i Florida, hvilket er flere end i en række store turistattraktioner i Storbritannien og noget lignende gælder for New Yorks Frihedsgudinde, Colosseum i Rom og Gibraltar-klippen. Også Mont St Michel, i Frankrig, San Franciscos Golden Gate Bridge og Egyptens pyramider overhaler stribevis af britiske attraktioner.

Det samme gælder for Den Lille Havfrue i København, som indtager en 13.-plads blandt de udenlandske attraktioner, som briterne foretrækker.

Top 10 af briternes foretrukne hjemlige attraktioner: 1. Big Ben, 2. Tower Bridge, 3. Tower of London, 4. Blackpool Pleasure Beach, 5. Lake District, 6. Buckingham Palace, 7. Blackpool Tower, 8. Houses of Parliament, 9. Natural History Museum og 10. Westminster Abbey.

Top 10 af briternes foretrukne udenlandske attraktioner: 1. Eiffeltårnet, Paris, 2. Disneyworld, Florida, 3. Frihedsgudinden, New York, 4. Colosseum, Rom, 5. Gibraltar, 6. Mont St Michel, Frankrig, 7. Golden Gate, San Francisco, 8. Pyramiderne, Egypten, 9. Grand Canyon, Arizona og 10. Hollywood skiltet i Los Angeles. (13. Den Lille Havfrue, København.)

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.