British Airways henter støtte

Over 3.400 virksomheder og forbrugergrupper, lufthavnsansatte og politikere over hele USA har skrevet til den amerikanske afdeling for transport (US DOT) for at yde støtte til planerne.

De tre flyselskaber, har sammen med andre oneworld medlemmer som Finnair og Royal Jordanian, søgt forhåndsgodkendelse i forhold til konkurrencelovgivningen i USA og godkendelse fra EU. Hvis ansøgningerne godkendes, vil der blive etableret en retfærdig konkurrence mellem de globale alliancer, for eksempel Staralliancen og Skyteam som allerede har fået godkendelse fra de amerikanske myndigheder.

 

DOTs høringsrunde sluttede 18. maj og der kom 499 breve fra amerikanske politikere, 126 fra amerikanske lufthavne, 521 fra små og store virksomheder, 615 fra rejseorganisationer og 365 fra andre organisationer.

 

US DOT ventes at komme med sin beslutning inden den 31. oktober, og det ventes at EU vil træffe sin afgørelse i løbet af året.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.