British Airways køber fransk flyselskab

British Airways meddelte i dag, at selskabet har købt det franske flyselskab L’Avion for netto 20 mio. GBP, svarende til godt 300 mio. kr. Det privatejede franske flyselskab opererer to fly af typen Boeing 757, der flyver mellem Paris Orly og New Yorks Newark lufthavn.

Når handlen er endeligt gennemført, forventeligt i løbet af juli måned, bliver L’Avion integreret i BA’s nye satsning, flyselskabet OpenSkies. OpenSkies startede sine flyvninger i slutningen af sidste måned, og flyver mellem Orly og New Yorks JFK lufthavn, i øvrigt i code chare med L’Avion.

L’Avion har bygget sin forretningsmodel op som et flyselskab, målrettet mod forretningsrejsende og upmarket passagerer. Selskabets fly er indrettet med ren business class, og priserne ligger fra 900 Euro pr. vej pr. passager.

BA-topchef Willie Walsh siger, i forbindelse med offentliggørelse af handlen, at ”Der er mange synergier mellem L’Avion og OpenSkies, og købet giver OpenSkies mulighed for at tilbyde gæsterne en mere fleksibel schedule, hvortil kommer at OpenSkies får adgang til en etableret kundedatabase i Paris-New York Markedet”.

Skrevet af Webredaktionen