Britisk minister støtter Norwegian

norwegian-2Transportminister John Hayes er gået ind i sagen om Norwegians manglende godkendelse af flyvninger til USA fra England og Irland.

På et spørgsmål i parlamentet svarede han, at regeringen vil fortsætte med at lægge pres på den amerikanske regering for at få godkendt lavprisselskabets tilladelse til at beflyve de to ruter. Det er tredje gang, den britiske regering optræder som fortaler for Norwegian i den samme sag.

Norwegian har ventet på godkendelse fra USA på sine flyvninger med det britiske datterselskab i over et år og med sit irske datterselskab i tre år.

Tidligere på året har den britiske regering i et skarpt brev til de amerikanske myndigheder krævet orientering om, hvorfor godkendelsen er blevet forsinket på trods af, at flyselskabet lever op til alle krav inden for Open Sky aftalen.

Indtil videre flyver Norwegian sine ruter til USA på det norske moderselskabs licens, men kan ikke opnå samme fordele, som EU-selskaberne, selv om datterselskaberne er registreret i Storbritannien og Irland, som i modsætning til Norge er med i EU.