Britisk minister støtter Norwegian

norwegian-2Transportminister John Hayes er gået ind i sagen om Norwegians manglende godkendelse af flyvninger til USA fra England og Irland.

På et spørgsmål i parlamentet svarede han, at regeringen vil fortsætte med at lægge pres på den amerikanske regering for at få godkendt lavprisselskabets tilladelse til at beflyve de to ruter. Det er tredje gang, den britiske regering optræder som fortaler for Norwegian i den samme sag.

Norwegian har ventet på godkendelse fra USA på sine flyvninger med det britiske datterselskab i over et år og med sit irske datterselskab i tre år.

Tidligere på året har den britiske regering i et skarpt brev til de amerikanske myndigheder krævet orientering om, hvorfor godkendelsen er blevet forsinket på trods af, at flyselskabet lever op til alle krav inden for Open Sky aftalen.

Indtil videre flyver Norwegian sine ruter til USA på det norske moderselskabs licens, men kan ikke opnå samme fordele, som EU-selskaberne, selv om datterselskaberne er registreret i Storbritannien og Irland, som i modsætning til Norge er med i EU.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.