Britisk minister støtter Norwegian

norwegian-2Transportminister John Hayes er gået ind i sagen om Norwegians manglende godkendelse af flyvninger til USA fra England og Irland.

På et spørgsmål i parlamentet svarede han, at regeringen vil fortsætte med at lægge pres på den amerikanske regering for at få godkendt lavprisselskabets tilladelse til at beflyve de to ruter. Det er tredje gang, den britiske regering optræder som fortaler for Norwegian i den samme sag.

Norwegian har ventet på godkendelse fra USA på sine flyvninger med det britiske datterselskab i over et år og med sit irske datterselskab i tre år.

Tidligere på året har den britiske regering i et skarpt brev til de amerikanske myndigheder krævet orientering om, hvorfor godkendelsen er blevet forsinket på trods af, at flyselskabet lever op til alle krav inden for Open Sky aftalen.

Indtil videre flyver Norwegian sine ruter til USA på det norske moderselskabs licens, men kan ikke opnå samme fordele, som EU-selskaberne, selv om datterselskaberne er registreret i Storbritannien og Irland, som i modsætning til Norge er med i EU.

x

Læs Også

Stand By i Norge skriver

Forsinkelser i norske lufthavne – ITG sælges i stumper – Trollstigen åbnes i dag – Ejer hele Beistostølen – Ryanair fik solidt overskud – USA indbringer Airbus for WTO – 11. september effekten aftager – slut med visumpligt til Vietnam.

Åbner postkontor på vulkan

Mens postkontorer i resten af verden nedlægges på stribe, har ø-gruppen Vanuatu gjort det modsatte.

HORESTA stifter ”nattelivsforening”

Organisationen vil gøre det mere trygt at gå i byen, og sikre bedre vilkår for beværtninger med natbevilling.

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Ryanair vil også forhandle med kabinepersonale

Lavprisselskabet har efter anerkendelsen af pilotfagforeningerne nu også valgt at anerkende kabinepersonalets faglige sammenslutninger.

Mærkeordning for tilgængelighed

Turistbranchen og handicaporganisationerne har indført en særlig mærkeordning for tilgængelighed.