Brug mobilen med omtanke

Det har fået teleselskabet til at komme med gode råd til, hvordan man undgår en alt for stor mobilregning efter ferien.

64% af danskerne vælger mobiltelefonen til at holde løbende kontakt med familie og venner, mens kun 46% sender postkort. Men det er værd at tænke over, hvordan man bruger sin mobil, for priserne kan være langt højere end derhjemme. Derfor giver Telia fem gode råd om brug af mobilen i udlandet

 1. Det er dyrere at bruge sin mobil i udlandet, især mms, GPRS og datatrafik. Vær opmærksom på, at tjenester, som kan være gratis i Danmark (f.eks. Fri sms) bliver man opkrævet for, når de anvendes i udlandet.

2. Man betaler både for de opkald, man selv foretager, og de opkald, man modtager i udlandet. Prisen afhænger af, hvilket land man befinder sig i.

3. Brug af telefonsvarer i udlandet kan blive dyrt, så husk at slå den fra.

4. Nogle mobiler er sat til automatisk at hente e-mails, spil, musik, podcasts eller nyhedstekster og andre former for datatransmissioner med regelmæssige intervaller. Husk at slå det fra inden rejsen. Selv om data er inkluderet i abonnementet, gælder det ikke i udlandet.

5. Indstil din telefon til manuel netværkssøgning. man har altid mulighed for at vælge det netværk i udlandet, som er billigst. På teleoperatørens hjemmeside kan man typisk se, hvilke netværk i udlandet, der er billigst at bruge.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.