Brussels Airlines øger atter på Afrika

Winter_Operations_@_Brussels_Airport_January_2013_(8387465114)Accra, hovedstad i Ghana, bliver fra vinterprogrammet Brussels Airlines’ 20. destination i Afrika med fire fly om ugen fra Star Alliance-medlemmets hovedlufthavn i Bruxelles. Brussels Airlines har netop øget betjeningen af Freetown i Sierra Leone og Monrovia i Liberia fra to til fire fly om ugen.

Brussels Airlines har fået ros for at have opretholdt sine flyvninger til de vestafrikanske lande under ebola-epidemien, hvor andre flyselskaber trak sig ud – også pga. faldende efterspørgsel.

Brussels Airlines’ koncernchef, Bernard Gustin, understreger, at Liberia er blevet erklæret Ebola-fri, hvilket ikke er tilfældet for Sierra Leone, omend antallet af nye tilfælde fortsætter med at falde.

”Afrika er et stort kontinent – og fordi tre ud af over 50 lande har eller har haft Ebola – er det ikke grund til at stoppe med at flyve,” siger Bernard Gustin. Koncernchefen var selv med på den første af de to ekstra ugentlige flyvninger til Monrovia som medarbejder i kabinen.

Liberia blev skabt af frigivne slaver fra USA – og hovedstaden, Monrovia, er opkaldt efter den 5. amerikanske præsident, James Monroe.

Generelt har Brussels Airlines over 300 daglige flyvninger. I Danmark har selskabet for nylig åbnet på Billund Lufthavn. I alt flyver delvist Lufthansa-ejede Brussels Airlines til over 90 destinationer – ud over de 20 i Afrika er der også langruter til New York JFK og Washington D.C.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.