Business class med ’kongesæder’

Det er en oplevelse at have et stort business class-sæde/fladseng for sig selv, uden sidemand – det tilbyder Brussels Airlines på sine langrutefly.

Det er en oplevelse at have et stort business class-sæde/fladseng for sig selv, uden sidemand – det tilbyder Brussels Airlines på sine langrutefly.

FLYSELSKABER: Brussels Airlines promoverer sin business class, der bl.a. har dejlige ’kongesæder’, hvor man kan sidde i fred – uden sidemand på Star Alliance-medlemmets foreløbig 20 langruter til Afrika og USA.

Det er godt nok 1½ år siden, Brussels Airlines fik sin nye business class på sine syv Airbus A330 langrutefly. Men kendskabet til den særlige feature – et solosæde på business class – skal forøges. Det siger Brussels Airlines’ landechef i Danmark, Helle Lydum Pedersen, til standby.dk

Brussels Airlines bruger samme sæder på business class på langruter som familiemedlemmerne fra Star, Austrian og Swiss. Her står stolene i tre rækker med hhv. to sæder ved siden af hinanden, fulgt af det enlige kongestol-sæde, så atter to sæder, et solosæde osv.

Brussels Airlines har to versioner af Airbus A330, -200 og -300 – afhængig af typen er der hhv. 22 og 30 sæder på business class; i kabinen med 30 sæder er der ni solosæder, hvor passagerer, der rejser alene, kan sidde i fred.

Helle Lydum Pedersen: ”Under 20 procent af vores langruterejsende fra Danmark booker business class på langruterne – vores største destinationer fra Danmark er Gambia og Luanda.”

Brussels Airlines flyver i USA også til foreløbig New York og Washington D.C. – der kommer måske ny rute til USA næste år.

Brussels Airlines har over 3.500 ansatte, 43 fly og ca. 300 daglige flyvninger til samlet 70 destinationer. Selskabet har fire fly på hverdage mellem Bruxelles og København.