Busser må køre hurtigere

2019/08/defaultmain.jpgTURISME: Folketinget vedtog tirsdag lovforslag Tempo 100, som hæver fartgrænsen for godkendte busser på danske motorveje fra 80 km/t til 100 km/t. Ændringen vil ”sikkert vil betyde løft for turistbussen,” siger Danske Busvognmænd. Kun Albanien har hastighedsgrænse på 80 km/t.

Danske Busvognmænd glæder sig over vedtagelsen af Tempo 100. En mærkesag, som foreningen har kæmpet for og som vil betyde løft for turistbussen og den kollektive bustrafik i Danmark, noterer foreningen.

”Vi er glade for, at et flertal i Folketinget har besluttet at hæve fartgrænsen for busser på motorvejene,” siger formand for turistsektoren i Danske Busvognmænd, Jørn Pedersen, og tilføjer:

”Det var pinligt, at Danmark og Albanien var de eneste lande i Europa, hvor busserne kun må køre 80 km/t. Også Danske Busvognmænds landsformand John Bergholdt glæder sig over lovændringen: ”Ved at lade bussen køre 100 km/t på danske motorveje gør man bussen mere attraktiv i forhold til personbilen,” siger formanden.

Danske Busvognmænd regner med, at busserne må køre 100 km/t på motorvejene fra 1. juli i år. De nærmere bestemmelser for de godkendte busser skal defineres i en bekendtgørelse fra justitsministeren.