Bycyklen er ’oldnordisk’

Teknik- og miljøborgmester Bo Asmus Kjeldgaard har bedt sin forvaltning om at fremskynde processen, så man kan få sendt de 2.000 bycykler på pension hurtigere end den eksisterende reklamekontrakt stipulerer. Den udløber med udgangen af 2012, skriver politiken.dk.

Fonden Bycyklen i København, driver den eksisterende ordning og kommunen har en kontrakt med AFA JCDecaux, som ligger inde med reklamerettighederne og betaler for driften.

Kim Madsen, der på fondens vegne står for koordinationen af den daglige drift, forstår ikke ønsket om at afbryde samarbejdet før tid, men anser det for mest fair at lade den gældende kontrakt løbe ud.

Enhedslistens Morten Kabell foreslog for to år siden en mere tidssvarende model, og Borgerrepræsentationen modtog forslaget særdeles positivt.

København var i 1995 først med bycyklen, men siden er idéen taget op i 30 storbyer verden rundt – som regel dog med betydeligt forbedret teknologi som i London, hvor bycyklen har elektronisk lås og LCD display ved vejledning på fem sprog. Her koster bycyklen fem pund om dagen.

Uanset kontraktforhandlingerne kan København vente nye cykler i 2013. En konkurrence om den nye bycykel i Købenavn resulterede i 127 forslag, hvoraf to blev udpeget som inspiration til, hvordan den nye bycykel skal være.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.