Bycyklen er ’oldnordisk’

Teknik- og miljøborgmester Bo Asmus Kjeldgaard har bedt sin forvaltning om at fremskynde processen, så man kan få sendt de 2.000 bycykler på pension hurtigere end den eksisterende reklamekontrakt stipulerer. Den udløber med udgangen af 2012, skriver politiken.dk.

Fonden Bycyklen i København, driver den eksisterende ordning og kommunen har en kontrakt med AFA JCDecaux, som ligger inde med reklamerettighederne og betaler for driften.

Kim Madsen, der på fondens vegne står for koordinationen af den daglige drift, forstår ikke ønsket om at afbryde samarbejdet før tid, men anser det for mest fair at lade den gældende kontrakt løbe ud.

Enhedslistens Morten Kabell foreslog for to år siden en mere tidssvarende model, og Borgerrepræsentationen modtog forslaget særdeles positivt.

København var i 1995 først med bycyklen, men siden er idéen taget op i 30 storbyer verden rundt – som regel dog med betydeligt forbedret teknologi som i London, hvor bycyklen har elektronisk lås og LCD display ved vejledning på fem sprog. Her koster bycyklen fem pund om dagen.

Uanset kontraktforhandlingerne kan København vente nye cykler i 2013. En konkurrence om den nye bycykel i Købenavn resulterede i 127 forslag, hvoraf to blev udpeget som inspiration til, hvordan den nye bycykel skal være.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.