Luksusbusser kan afløse sovebusser

Tysklands forbud mod sovebusser kan blive startskuddet til en anderledes indretning af langtursbusser. Det mener adm. direktør i Danske Busvognmænd, Steen Bundgaard. Selvom Danske Busvognmænd efterlyser et fælles EU-regelsæt på området, er man godt klar over, at der kan gå årevis, før sådanne vedtages. Steen Bundgaard forventer, at man indtil da indretter busserne med kvalitetssæder med fodstøtte og justérbare ryglæn – ligesom i flyene. I Holland har man succes med langsturs-busrejser i lignende busser.
Danske Busvognmænd erkender, at foreningen ikke kan stille meget op ved det tyske forbud. I stedet vil Steen Bundgaard foreslå et midlertidigt forbud mod sovebusser også i Danmark. ”Ikke fordi sovebusserne er usikre, men for at undgå at useriøse vognmænd forsøger at sjakre sig forbi det tyske forbud til skade for dem, der overholder reglerne,” siger Steen Bundgaard.
(Politiken, 6/1)

Skrevet af

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.