Icelandair til New York hele året

Pga. for lav efterspørgsel har Icelandair hidtil holdt pause med at flyve til New York hvert år fra januar til marts. Men nu har selskabet besluttet at trafikere New York hele året; for at få kabalen til at gå op mht. fly bliver det i stedet midtvestlige Minneapolis, som ikke får trafik fra Icelandair næsten år mellem 9. januar og 13. marts.“Der er større efterspørgsel på New York den kommende vinter end Minneapolis,” siger Icelandairs direktør, Jón Karl Ólafsson.

Han fik i øvrigt ørene i maskinen forleden efter han udtalte sig om selve Icelandair-gruppens forøgede opkøb i det engelske lavprisselskab Easyjet, som Icelandair nu ejer 11,5% af.

Bestyrelsen for hele Icelandair-gruppen, der er 14 datterselskaber med selve Icelandair som det største, sagde, at Olafssons bemærkninger ikke repræsenterede bestyrelsens opfattelse.Bestyrelsen hentydede til et interview Olafsson forleden gav til avisen The Scotsman. Her sagde han, at “Easyjet er et veldrevent selskab, men der er ikke meget til fælles mellem Icelandair og Easyjet og vi har ikke planer om en sammenlægning… og om at øge vor aktieandel.”Men de udtalelser var bestyrelsen altså ikke enige i – der var i øvrigt uro i bestyrelsen for hele Icelandair, fordi det øgede opkøb i Easyjet skete uden alle medlemmernes viden. Det fik nogen til at trække sig…Udover New York og Minneapolis betjener Icelandair i USA også Boston, Orlando, Baltimore/Washington og San Francisco; sidstnævnte er en sommerrute fra maj til september, som kommer igen næste forår.

Skrevet af