Airbus-chef: Boeing 747 er ikke en trussel


Airbus-chefen sagde under Dubai Air Show, at han ikke anser konkurrenten Boeings planer om at sende en revideret og større Boeing 747 på markedet, for at udgøre nogen salgsmæssig trussel mod Airbus-konsortiets egen jumbojet, A380. ”Den nye 747-8 er mere beregnet til cargoflyvninger end til passagertransport, og derfor regner vi ikke med, at introduktionen vil påvirke det fremtidige salg af A380 fly” sagde Forgeard.

Forgeard tilføjede i øvrigt, at Airbus ikke agter at fortsætte med de statsgaranterede lån til udvikling af nye flytyper, der er blevet en knast i forholdet mellem EU og USA i verdenshandelsorganisationen WTO. Amerikanerne er vrede over, hvad de betegner som konkurrenceforvridning, fordi den europæiske flyproducent kan udvikle nye flytyper for statsligt garanterede midler. Europæerne mener omvendt, at Boeing modtager mindst lige så meget i skjult statsstøtte, bl.a. ved at det amerikanske forsvar placerer en lang række militære ordrer hos Boeing-fabrikkerne.

Skrevet af

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.