Dubai vil sætte ny rekord

Den hidtidige verdensrekord med hensyn til højhuse indehaves af Taiwans Taipei 101, en skyskraber, som rager ikke mindre end 509 meter I vejret og blev den første bygning på over en halv kilometres højde. Men den bliver nærmest til en dværg i forhold til Dubais nybyggeri.

Byggeriet, der er budgetteret til USD 20 milliarder, ligger midt I Dubais city-center og skal rumme både boliger og erhverv, samt et hotel med 160 værelser, friluftsaktiviteter og underholdnings arealer. Øverst placeres et observatorium  Byggeriet forsynes med store åbne, grønne arealer med søer og dansende springvand.

Lige for tiden gætter indbyggerne I Dubai om, hvor mange etager det nye tarn får. Der gættes på mellem 150 og 180, men der er ikke offentliggjort noget definitivt nu, men uofficelt siges det, at tårnet får 162 etager.

Bag projektet star Emaar Properties, og Burj Dubai byggeriet gennemføres af ETA med sine joint venture partnere – Hitachi Plant Engineering og Construction Co, Ltd, Japan samt Voltas Ltd fra Indien.

Skrevet af

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.