Qatar kigger på Airbus-ejer

Golfstaten Qatar bekræftede i går sin interesse for at købe en 10 % aktiepost i EADS, der er moderselskab for det underskudsplagede Airbus. Kort efter at golfstatens udenrigsminister havde bekræftet rygterne, steg kursen på EADS-aktier, som ellers har befundet sig i en konstant faldende kurve siden sidste uge.

Ifølge den qatarianske udenrigsminister er en overtagelse af aktieposten stadig på et forhandlingsstade: ”Først og fremmest er vi nødt til at konstatere, at de rigtige betingelser og den rigtige pris kan opnås” sagde ministeren.

Det er især de mange problemer hos flyproducenten Airbus, som gennem de seneste måneder har ført til spekulationer om, at EADS er på jagt efter frisk kapital, som kunne komme fra enten Qatar eller Dubai.

Skrevet af

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.