Usikkerhed for rejsende næste år

Danske rejsende i Europa vil opleve store forandringer med indskrænkningen af den offentlige rejsesygesikring fra næste år. Samtidig åbner det nye muligheder for forsikringsselskaberne. Forbrugernes behov for rejseforsikringer øges, men selskaberne tøver med at løfte sløret for, hvilken dækning og pris forbrugerne kan forvente.

”Vi regner i øjeblikket på, hvordan vores nye Europa-dækning skal strikkes sammen, så den dels tilgodeser de nye dækninger for den offentlige sygesikring men samtidig også er konkurrencedygtig på markedet,” siger skadechef Eric Erichsen, Topdanmark, og samme besked lyder fra Alm. Brand, Tryg og Codan.

Formanden for Danmarks Rejsebureauforening, Lars Thykier, er utålmodig. ”Mange bestiller deres rejse i rigtig god tid, og de får ikke den rådgivning, de burde få. Det er meget uheldigt for ikke at sige uacceptabelt. Vi har pligt til at rådgive vores kunder om deres rejseforsikringer. Det kan vi ikke, når vi ikke har fået nogle retningslinjer endnu. Det ville klæde selskaberne at melde ud, hvad de har tænkt sig at dække eller ikke dække,” siger Lars Thykier.
Han vurderer, at mellem 50.000 og 60.000 danskere allerede har købt ferie i sne eller sol til næste år, men frygter, at de færreste kender til de nye regler.

Hos Europæiske Rejseforsikring og Gouda, som specialiserer sig i rejseforsikringer, har man indtil videre valgt at udvide forsikringernes dækning næste år, så de dækker de områder, hvor den offentlige sygesikring skærer ned.

(Berlingske Tidende, d. 26. juli, 2007)

Skrevet af