Californien forbyder spækhuggershows

1024px-seaworld_san_diegoSom den første amerikanske stat forbyder Californien opdræt af spækhuggere i fangenskab og brugen af dem i shows, skriver bl.a. CNN.

Loven træder i kraft fra nytår og fastslår, at spækhuggere i fangenskab bør sættes fri. Er det ikke muligt, kan de blive i fangenskab, men kun til forskning, skriver tv2.dk.

Seaworld har 11 spækhuggere i sin dyrepark i San Diego: ”De fleste er født i fangenskab, og miljømæssige trusler i havene er til stor fare for dyrene. Den bedste og sikreste fremtid er at lade dem leve i Seaworld, hvor de får god behandling”, lyder det fra Seaworld.

”Folk vender sig i stigende grad mod underholdning med dyr, da det er gammeldags og uretfærdigt. På spækhuggernes vegne bifalder vi den nye lov”, siger Marilyn Kroplick, præsident i organisationen ’In Defense of Animals’.

Det var dokumentarfilmen ’Blackfish’ fra 2013, der for alvor satte gang i protesterne. Filmen viser, at spækhuggerne led i fangenskab, og at de kunne være til fare for de ansatte i SeaWorld. En af dem var Dawn Brancheau, som i 2010 blev dræbt af spækhuggeren Tilikum efter et show i SeaWorld Orlando.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.