Canadas regering skal redde Bombardier

Canadas regering skal låne 372,5 millioner canadiske dollars, næsten to milliarder kroner, til fly- og togproducenten Bombardier. Pengene skal gå til to af virksomhedens jetfly-produktioner.

Statsstøtten er betydeligt mindre end det lån på en milliard dollars, som Bombardier først ansøgte, men koncernchef Alain Bellemare kalder det for det rigtige niveau for støtten.

Lånet, der kommer fra en canadisk fly- og forsvarsfond, som er beregnet til forskning og udviklingsprojekter, skal benyttes til produktionen af Bombardiers nye passagerfly i CSeries og firmaflyet Global 7.000.

Hele affæren kan rippe op i en gammel konflikt med den rivaliserende flyproduktion Embraer i Brasilien, som har truet med at indklage Canada for WTO – World Trade Organisation – med baggrund i hvad Brasilien kalder ulovlig statsstøtte til Bombardier.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.