Carnival bestiller ni nye skibe

Arnold Donald.

Arnold Donald.

Carnival Corporation har bekræftet sine planer om køb af ni ’new generation’ krydstogtskibe, som skal søsættes i perioden 2019 – 2022.

Byggekontrakterne, som også rummer optioner for ekstra skibe, er indgået med to anerkendte værfter, italienske Fincantieri, der skal bygge fem skibe i Monfalcone og Marghera og tyske Meyer Werft, der skal bygge fire af Carnival Corporations next-generation fartøjer i Papenburg i Tyskland og Turku i Finland.

Der er angiveligt tale om de mest effektive skibe i rederiets historie, og tanken er, at de skal betjene etablerede krydstogtmarkeder i Nordamerika og Europa, samt nye markeder i Asien. Hvert af skibene designes specielt til de brands, de skal sejle for.

President and chief executive Arnold Donald: “Vores mål er at overgå forventningerne hos vores gæster på alle vores skibe alle dage, og de nye skibe vil gøre dette meget lettere for os.

I år supplerer Carnival Corporation sin samlede flåde med to nye fartøjer, mens fire tages ud af drift. P&O Cruises UK søsatte Britannia tidligere i marts og senere på året vil AIDA Cruises modtage AIDAprima, som forventes at blive det hidtil mest teknisk avancerede og miljøvenlige krydstogtskib, som er bygget indtil nu.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.