Carnival vil bygge cruiseskib i Kina

CARNIVAL_TRIUMPHVerdens største krydstogtkoncern, amerikanske Carnival Corp. Er enedes med Kina om at hjælpe kineserne med at bygge landets første krydstogtskib.

Den globale ordrebog på krydstogtskibe er på 27, hvoraf de skal bygges i Europa. Nu har Carnival underskrevet en hensigtserklæring med statsejede China State Shipbuilding om fælles aktiviteter, hvor det italienske skibsværft Fincantieri SpA bliver tredje part. Det er aftalen, at Carnival skal hjælpe kineserne med design og byggeekspertise, skriver epn.dk.

Målsætningen er at accelerere de kinesiske feriemuligheder med krydstogter, imens der ses en markant stigning turismen i Kina. Ifølge World Travel Market kan Kina blive det næststørste krydstogtmarked allerede i 2017.

Bloomberg News skriver, at Carnival allerede ekspanderer sine aktiviteter til Kina, hvor selskabet har fire skibe i drift, imens et femte skib er ved at bliver flyttet til Kina.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.