Bombardier opgiver lang-distancefly

Den canadiske flyproducent Bombardier har opgivet at konkurrere med Airbus og Boeing om langdistancefly med plads til 110 og 130 passagerer

Bombardier var i gang med CS-serien til 2,1 mia. dollars, men måtte opgive fordi der ikke var kommet ordre på det planlagte fly.

Flyfabrikken skulle have en ordre på  50 – 100 fly i hus, inden der var økonomi i det nye projekt. Men selskabet har kun fået interesse fra Northwest Airlines, som i øjeblikket flyver under Chapter 11.

Bombardier er verdens trediestørste flyproducent. Selskabet oplever i øjeblikket en tilbagegang for firmaets 50 sæders fly, og vil nu koncentrere sig om nye produkter til fly med 70 – og 90 sæder.

Skrevet af

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.