Rønne med i strategisk krydstogtnetværk

Kun få havne i Den Baltiske Region er endnu ikke med i netværket, der markedsfører regionens krydstogtsdestinationer på tværs af landegrænser. Mens den baltiske region har en stigning i krydstogtsturismen på 15 procent pr. år, stiger krydstogtsturismen kun seks procent pr. år i resten af verden.

Krydstogter i Østersøen er populære, og i kampen om at markedsføre sig over for krydstogtsselskaberne har det mere gennemslagskraft at sælge sig som et samlet produkt end én destination og ét land. I 2004 tog Wonderful Copenhagen derfor initiativ til at danne et krydstogtnetværk, for at styrke baltiske krydstogter i konkurrencen mod krydstogter i Middelhavet og Caribien. 19 destinationer og 10 lande er nu repræsenteret i netværket.

Sammen med Göteborg Havn og Mariehamn Havn har Rønne Havn netop valgt at indgå i netværket:

”Med vores deltagelse i Cruise Baltic Project vil vi kunne videreudvikle det samarbejde, vi har i Cruise Europe med at tiltrække anløb til vores region. Og samtidig betyder den fælles opbakning og branding, at vi kan markedsføre os som én enhed, tanken om ikke at stå alene virker tiltalende for en mindre destination som vores,” siger Hans Kümler, direktør for Rønne Havn.

Projektleder for Cruise Baltic Project Signe Adamsen glæder sig over Rønne Havns deltagelse i netværket:

”Rønne passer fint ind i netværket mellem både mindre og større destinationer, og som den andenstørste danske krydstogthavn er de en værdifuld medspiller for os, hvor vi virkelig vil kunne få glæde af samarbejdet begge veje. At Rønne nu vælger at indgå i netværket, håber vi betyder, at flere danske havne udover København, Helsingør og Rønne vil få lyst til at være med.”

Skrevet af

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.